Nytårshilsen fra formanden:

Kære DIMS medlemmer

Vi startede året med et brag af en Sportskongres efter 2 år i coronas skygge. Det var en kæmpe succes målt på deltagere, og der var god feedback på indhold og afvikling af kongressen.
I samarbejde med DSSF er vi ved at undersøge muligheden for en hybridløsning på kongressen, så vi fremover vil kunne supplere den fysiske kongres med en online-version. Dette har vi et ønske om dels for at kunne give endnu flere idrætsmedicinske interesserede i DK, men også i resten af verden, mulighed for at opleve Sportskongressen. At kunne hjælpe læger og fysioterapeuter i U-lande til lettere adgang til viden er en stor motivation.
Fysiske kongresdeltagere vil kunne se/gense symposier efter kongressen, og endelig giver den digitale løsning nogle spændende kommercielle muligheder, der vil kunne tiltrække flere sponsorer og dermed give os mulighed for at forbedre kongressen yderligere.
Vi tror baseret på erfaringer fra andre kongresser, at den digitale løsning vil være en væsentlig forbedring af det samlede tilbud og ikke en konkurrent til den fysiske kongres.

2023 har været et lidt hårdt år for bestyrelsen grundet barsel, sygdom, skilsmisser og ændret jobsituation for nogle. Dette har gjort det lidt vanskeligt helt at forfølge alle vores mål, men vi er godt på vej videre blandt andet efter et vellykket visionsmøde under den norske Høstkongres, og Uddannelsesudvalget har været arbejdsomme, så DIMS´ primære aktiviteter har været afholdt som planlagt.
Således er der blevet afholdt Trin 1 i øst og vest, Trin 2, Traumekursus samt eksamen med 8 læger, der bestod eksamen og forhåbentlig snart kan kalde sig nye diplomlæger.
Det lykkedes endeligt i samarbejde med DBU at få afholdt diplomlæge-opgraderings/recertificerings-kursus for læger med arbejde i DBU’s landshold, superligaen, 1. division samt kvindeligaen. Det er en stor milepæl, som er med til at sikre, at DBU fremover kan tilbyde deres bedste spillere den rette vejledning og behandling fra veluddannede idrætsmedicinske læger.

Endnu engang har vi måtte aflyse medlemsarrangementer pga. manglende tilslutning, men vi tror stadig på, at det er vejen frem til et mere levende selskab. Vi har besluttet at nedsætte et aktivitetsudvalg med en bred sammensætning af specialer på tværs af landet og alder, så vi forhåbentligt kan initiere nogle spændende arrangementer til glæde for jer medlemmer.
Er der medlemmer, der har gode idéer, eksisterer aktivitetspuljen fortsat, hvor der kan søges midler.

Det glæder os, at vi har fået endnu en studenterforening i Aalborg, og de nu fire studenterforeninger har planlagt et fælles forårsmøde. Dette giver håb om, at vi snart har flere nye læger, der kan bidrage til udviklingen af idrætsmedicin i Danmark.

Den aktuelle situation i sundhedsvæsenet i Danmark med et øget pres og ressourceknaphed berører bestemt også vores hverdag. Robusthedskommissionens anbefalinger går blandt andet på, at der skal sikres større generelle kompetencer, da der ikke er nok specialister. I DIMS er vi opmærksomme på dette og har lige nu, udover diplomlægeuddannelserne, et stort fokus på at systematisere efteruddannelse af praktiserende læger inden for idrætsmedicin.
Som en mere langsigtet løsning og en del af selskabets mål er forebyggelse af idrætsskader, og vi vil i DIMS prøve at arbejde for et Institut for forebyggelse af idrætsskader.

2023 var lige så fantastisk et sportsår som 2022, og det bliver ikke en let opgave at skulle udnævne årets sportsperson. Er det den vanvittige præstation i Tour de France af Jonas Vingegaard, håndboldlandsholdets 3. VM i træk eller Viktor Axelsens 8 turneringssejre herunder sæsonfinalerne for 5. gang, der løber med sejren?
Det er vigtigt at huske på at vi, som idrætslæger, er med til at skabe fundamentet for sådanne præstationer. Det er måske de få af os, der hjælper de allerbedste, men vi hjælper alle børn og unge på vej mod deres drømme ved at holde dem skadesfri og hjælpe dem tilbage efter skader.

Jeg vil gerne takke bestyrelsen og Uddannelsesudvalget for et entusiastisk bidrag til DIMS´ virke, men også en stor tak til de menige medlemmer, der ved deres frivillige arbejde samt deltagelse i DIMS` aktiviteter er med til at sikre fundamentet for DIMS.

I årsrapporten, som følger i januar, kan der i detaljer læses om årets aktiviteter og regnskab samt mål for 2024.

Vi glæder os til at se jer til Sportskongressen og andre aktiviteter i 2024.

Godt nytår!

Niels Christian Kaldau
forperson

DIMS Generalforsamling 2024

I forbindelse med Sportskongressen afholdes DIMS’ generalforsamling.
Denne afholdes torsdag d. 1. februar 2024 kl. 18:15 – 19:30 på Radisson Blu Scandinavia Hotel, København.

Dagsorden ifølge vedtægterne (se www.sportsmedicin.dk)

Vi håber på at se så mange DIMS-medlemmer som muligt.

Forslag til behandling på generalforsamlingen, herunder forslag til valg, skal være bestyrelsen i hænde senest tre uger før generalforsamlingen. Alle medlemmer har ret til at stille forslag.
Såfremt der ikke ved indstillingsfristens udløb foreligger forslag til valg, kan forslag fremsættes på generalforsamlingen.

Bestyrelsesposter på valg:

  • Forperson (Niels Christian Kaldau)
  • 2 ordinære bestyrelsesmedlemmer (Kasper Lorentzen og Ellen Hamborg Petersen)
  • 1 ekstraordinær (Behnam Liaghat)
  • 1 suppleant for ordinære bestyrelsesmedlemmer (Rasmus R. Sørensen)
  • 1 suppleant for ekstraordinære bestyrelsesmedlemmer (Kaja Skare)
  • 1 revisor suppleant (Henrik Aaggard)

Valgoplæg bedes sendt til mail@sportsmedicin.dk senest den 11.01.2024

Sportskongressen 2024

DIMS og DSSF ser frem imod et brag af en Sportskongres anno 2024. Har du endnu ikke tilmeldt dig, kan dette gøres på:

https://www.sportskongres.dk/registration/

DIMS Trin 1 Vest

DIMS trin 1 er første del af efteruddannelsen til Diplomlæge i Sportsmedicin.

I uge 3, 15.-19. januar 2024 afholdes kurset i Vest på Silkeborg Sygehus.

Kurset koster DKK 5500 for DIMS-medlemmer. Tilmeldingsfristen er den 30. december 2023

https://sportsmedicin.dk/diplomlaegekursus-trin-1-vest-uge-3-2024/

 


Kommende aktiviteter:

  • 15.-19. januar 2024: DIMS Trin 1 Vest
  • 1.- 3. februar 2024: Sportskongressen

Se hjemmesiden Kursuskalender 2024 for flere detaljer samt info omkring tilmelding.

Dansk Sportsmedicin
Dansk Sportsmedicin (DSM – (www.dansksportsmedicin.dk)) udgives af Dansk Selskab for Fysioterapi (DSSF) og Dansk Idrætsmedicinsk Selskab (DIMS) i samarbejde. Formålet med DSM er at formidle idrætsmedicinsk evidensbaseret viden til anvendelse i den kliniske praksis.

Dansk Sportsmedicin) har i de seneste år gennemgået en forvandling fra det fysiske ’blå blad’ via et online blad til nu at have et mere tidssvarende format hvor der publiceres fokuserede artikler, infographics og podcasts. For ikke at gå glip af nye opslag er det muligt at tilmelde sig DSM’s nyhedsmail via dette link: http://eepurl.com/hRm85r

Rabataftaler:

ARCA Crossfit:
DIMS har indgået en aftale med ARCA, således at du som DIMS-medlem kan træne for 429 kr/md. mod normalt 499 kr/md.
Hvis du som nyt medlem ønsker at oprette dig, kan du følge linket her og automatisk opnå rabatten: www.arca.dk/DIMS
Er du allerede medlem, kan du skrive til kontor@arca.dk at du gerne vil overgå til rabatten og sende et screenshot af nyhedsbrevet som dokumentation for medlemskab.

OJSM: Link til gratis adgang til Orthopedic Journal of Sports Medicine findes her.


VJSM: 33% rabataftale som DIMS medlem – link

Sociale medier:

Følg os på vores sociale medier! Kom endnu tættere på Idrætsmedicinen i Danmark, modtag nyheder samt info om arrangementer og bidrag til en spændende debat:

Facebook:

https://www.facebook.com/Dansk-Idrætsmedicinsk-Selskab-672167639483335

Instagram: dansk_idraetsmedicinsk_selskab

For yderligere information se vores hjemmeside: www.sportsmedicin.dk

Husk at alle medlemmer kan ansøge DIMS’ aktivitetspulje, hvor der kan bevilliges kr 20.000,- til et arrangement for min. 10 personer. Læs mere på https://sportsmedicin.dk/dims-aktivitetspulje/

Venlig hilsen

Bestyrelsen