Endnu et mindeord for Eilif Larsen 3.4.1944 – 18.4.2020

 In Nyheder

Eilif Larsen blev læge i 1973 og speciallæge i ortopædisk kirurgi i 1982. Han arbejde på Gentofte Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet og i 1991 startede han Gildhøj Speciallægeklinik. I mange år fungerede han også som klublæge i Brøndby IF.

Han skrev og forsvarede i 1993 sin doktordisputats om kronisk ankelinstabilitet.

Jeg mødte Eilif i midten af 1980’erne, da jeg var en meget ung kommende ortopædkirurg, og var blevet ansat som læge i Lyngby Boldklub. Idrætsmedicinen i Danmark var i sin vorden, og der var ikke mange man kunne søge råd hos. Så Eilif blev en uvurderlig hjælp. Han var altid klar til at give et godt råd, til at hjælpe med at undersøge en idrætsudøver, hvis man var i tvivl, og hans hjælp var i de tidlige år af stor betydning for min udvikling som idrætsortopæd.

Eilif var et meget generøst og hjælpsomt menneske, der havde idrætsudøvere i behandling hjemme ”på køkkenbordet”, på hospitalet og siden også i sin speciallægeklinik Gildhøj.

Han arbejde også i mange år for den Kongelige Ballet med sin store entusiasme og specialviden.

Eilif var et fantastisk hjertevarmt menneske, og det var ingen tilfældighed, at alle hans patienter, selv i gamle dage, hvor man ikke lige var på fornavn med overlægen, bare kendte og omtalte ham som ”Eilif”. Nem at tale med, ligetil, forstod sportens verden og vidste, hvordan der lugter i et omklædningsrum.

Nu er Eilif desværre gået bort, men han vil blive husket af alle os, der kendte ham, både kolleger og patienter, som den imødekommende, hyggelige og dygtige læge han var.

Æret være hans minde.

Per Hölmich

 

Recent Posts

Leave a Comment